Veranda, professioneel gebouwd in Heerenveen

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte veranda voor jouw woning in Heerenveen, heb je veel mogelijkheden om uit te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een glazen, kunststof of aluminium variant? En wil je deze vervolgens uitbreiden met extra’s zoals een zonwering of een luxe vloer? Of wil je liever een simpele variant in de vorm van alleen een terrasoverkapping?

Onze specialisten in Heerenveen helpen je graag om een keuze te maken. Vervolgens maken zij de klus graag af door de overkapping voor je te plaatsen.

Basis veranda

Dankzij een veranda zit je het hele jaar door overdekt in je tuin. Wanneer het najaar is aangebroken in Heerenveen en de eerste regen uit de hemel valt, geniet jij nog van de buitenlucht. Krijg je het koud? Sla dan een dekentje om je heen of schaf een heater aan bij een speciaalzaak in Heerenveen. Daarnaast levert deze overkapping ook nog eens meerwaarde op voor jouw woning. Een veranda is opgebouwd uit een dak met ondersteunende balken. Uit welk materiaal deze basis bestaat bepaal jij zelf. Zo heb je de keuze uit:

 • Aluminium
 • Glas
 • Hout
 • Kunststof

Soms wordt er in Heerenveen ook gekozen voor een andere soort aanbouw. Een veranda metselen onze specialisten ook wel direct aan een woning. Zo ogen de veranda en jouw woning als één geheel. Houd in dit geval wel rekening met het kostenplaatje aangezien dit meer manuren kost dan een overkapping van hout of kunststof, omdat de onderdelen niet prefab opgeleverd worden.

Offertes

Onderhoud per veranda

Wanneer je kiest uit de verschillende materialen, ligt de focus eerst op de levensduur van het materiaal, de prijs en de mogelijkheden. Maar vergeet ook niet het onderhoud mee te nemen in dit rijtje. Een veranda van glas laat alle zonnestralen door, maar maak deze overkapping minstens twee keer per jaar goed schoon. Zo blijft jouw veranda mooi ogen. Vergeet ook wanneer je voor een houten veranda kiest het onderhoud niet.

Hout slijt door de verschillende weersomstandigheden sneller, houd daarom de beschermende laag zoals beits goed bij om houtrot te voorkomen. Zie je slijtage aan het hout? Schuur het oppervlak goed op en voorzie de veranda van een nieuwe laag beits. Een veranda van aluminium of kunststof maak je eenvoudig schoon met lauw water en mild reinigingsmiddel. Besteed je het onderhoud liever uit? Laat dit dan gelijk weten. Ook wat betreft onderhoud kun je rekenen op onze specialisten in Heerenveen.

voorkant-veranda

Mogelijke extra’s in Heerenveen

Maar zoals je bij je medebewoners in Heerenveen hebt gezien, is er veel meer mogelijk dan alleen een basismodel. Onze specialisten nemen eerst deze mogelijkheden met je door. Zo kies je, naast het materiaal, uit de volgende verschillende extra’s:

  • Zonwering

  In Heerenveen wordt deze meestal geplaatst in combinatie met een glazen veranda. De zonnestralen kunnen overdag nét iets te fel zijn, een afscherming van zonwering is in dat geval zeer aangenaam.

  • Vloer

  Je kunt kiezen voor een houten vloer. Maar onze specialisten willen je ook nog andere opties voorleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een keramische vloer?

  • Licht

  Zit je ook tijdens de avonduren graag buiten? Wil je graag wat meer sfeer in je tuin? Laat dan verlichting plaatsen in de balken of het dak van de veranda. Wandlampen, spotjes of een lichtstraat is een kleine greep uit de mogelijkheden.

 • Zet onze specialisten in Heerenveen aan het werk

  Vergeet ook niet om eerst contact op te nemen met de gemeente Heerenveen voor een omgevingsvergunning. Dit is verplicht bij een aanbouw zoals een veranda. Weet je in dit geval niet waar je moet beginnen? Schakel dan vanaf het begin af aan de hulp in van onze specialisten in Heerenveen. Zij begeleiden je in de ontwerpfase en voorzien je van advies.

  Wanneer het plaatje helder is, realiseren zij de veranda op maat. Vul het formulier in op de website, dan sturen wij je een vrijblijvende offerte met onze scherpe tarieven toe.

  mevr review
  Mevr. Doesburg uit Zandvoort

  ''Onze buren hadden een veranda expert gevonden via deze site en ze waren zo enthousiast dat we hun advies meteen ter harte hebben genomen. Voor het plaatsen van een ho...''

  klant
  Mevr. Verbeek uit Sprang-Capelle

  ''We waren al jaren van plan om een terrasoverkapping te plaatsen. Echter wisten we nog niet welke materiaalsoort we wilden hebben. Na goed advies hebben wij besloten om een...''

  review-meneer
  Dhr. Groote uit Houten

  ''De voordelen van een veranda zijn echt enorm. We kunnen nu tijdens de warme dagen langer buiten zitten en zelfs wanneer er soms een druppel valt genieten wij nog van het uit..''