Materialen

Een veranda of terrasoverkapping kan bestaan uit de meest uiteenlopende materialen. Wij sommen ze graag voor je op.

Veelgebruikte materialen voor je veranda

Het kiezen van een nieuwe veranda begint bij het materiaal. De meest gebruikte materialen zijn hout en aluminium. Ook een veranda van PVC is een optie. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en bijhorende kostprijs. Neem dus rustig de tijd zodat je een veranda kiest die het beste past bij jouw woning en persoonlijke smaak.

Aluminium veranda’s

Aluminium is door zijn stevigheid en onderhoudsgemak het meest gebruikte materiaal voor veranda’s. Het materiaal staat bekend om zijn lange levensduur en geeft dus garantie op jarenlang plezier aan je veranda. Door ingebouwde kamers is aluminium daarnaast ook sterk isolerend.

Misschien lijkt het een koud materiaal te zijn, maar dankzij verschillende behandelingsmethodes kun je aluminium gebruiken bij iedere bouwstijl.

Offertes

Houten veranda’s

Hout was gedurende lange tijd het meest gebruikte constructiemateriaal voor veranda’s. Een logische keuze, want hout is makkelijk bewerkbaar, kan grote afstanden overbruggen, werkt isolerend en is relatief goedkoop. Bovendien geef je een veranda van hout makkelijk een nieuw kleurtje.

Het grote nadeel van houten veranda’s is dat hout een natuurlijk product is. Hierdoor moet je het materiaal jaarlijks onderhouden om rotting en verkleuring te voorkomen. Een mogelijkheid om dit nadeel op te lossen is om verschillende materialen te combineren: hout aan de binnenkant en de aluminium aan de buitenzijde

veranda-hout

PVC veranda’s

Sinds de komst van PVC is het gebruik van hout sterk afgenomen. PVC is een goedkoop materiaal, gemakkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in alle kleuren. Veranda’s van dit materiaal zijn dan ook beter isolerend dan hout. Maar anderzijds is PVC, omwille van haar zwakkere stabiliteit, niet geschikt voor grotere veranda’s.

Glas

Meer dan 90% van de totale oppervlakte van een veranda bestaat uit glas. Ook dit materiaal is aan evolutie onderhevig, vooral in functie van warmte- en energiebehoud en zelfs als warmtebron.

Zo bestaat er tegenwoordig dubbele beglazing dat behandeld is met een speciale coating om oververhitting te vermijden zonder de lichtinval te belemmeren.

Gedeeltelijk uit metselwerk

Wil je dat je veranda meer ingesloten is met je woning? Dan kun je opteren om je veranda gedeeltelijk in te metselen. De kostprijs van een dergelijke constructie ligt wel vaak hoger door het arbeidsintensieve werk.