Plisségordijnen of velux rolgordijn kopen?

Gordijnen houden zonlicht en nieuwsgierige blikken buiten én zorgen voor sfeer in huis. Kies daarom voor gordijnen die praktisch zijn en goed passen bij je interieur. Twijfel jij welk soort gordijnen het beste bij jouw huis past? Lees hieronder dan meer over plisségordijnen en velux rolgordijnen. Wat is het verschil tussen deze twee soorten gordijnen en welk type gordijn kun jij het beste kiezen?

Wat zijn plisségordijnen?
Plisségordijnen zijn geplooide gordijnen waarmee je makkelijk bepaalt hoeveel licht je in huis wilt creëren. Zo kun je plissé gordijnen half open hebben, zodat je geniet van privacy én natuurlijk licht in huis. Plisségordijnen zijn –door de vele mogelijkheden- super praktisch. Doordat de gordijnen te koop zijn in allerlei kleuren en afmetingen, vind je altijd een plissé gordijn die goed past bij de ruimte. Met name in de woonkamer en werkkamer zijn plisségordijnen een uitkomst.

Wat is een velux rolgordijn?
Een velux rolgordijn is speciaal ontworpen voor dakramen. Het rolgordijn sluit mooi aan bij het raam en werkt verduisterend en warmtewerend. Het velux rolgordijn is hierdoor erg geschikt als je slaapt onder een dakraam of als het gauw warm wordt op zolder. Een velux rolgordijn laat weinig licht door en is beschikbaar in allerlei kleuren en afmetingen. Je kunt eventueel ook een velux rolgordijn op maat laten maken. Een velux rolgordijn is ideaal voor in de slaapkamer.

Welk gordijn past het beste bij jouw huis?
De keuze tussen een plisségordijn of een velux rolgordijn kopen is afhankelijk van de ruimte waarin je de gordijnen gaat hangen. Een plisségordijn is ideaal voor in de woonkamer waar je voldoende licht wilt kunnen creëren. Een velux rolgordijn is handig voor in je slaapkamer omdat het gordijn verduisterend en warmtewerend werkt. Daarnaast is het type gordijn dat je kiest, natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en wensen.