Soorten veranda's

Er zijn vele verschillende soorten veranda's. Daarbij komt dat er ook onderscheid zit in de materiaalsoorten. Je kunt via Verandabedrijf alles te weten komen over alles soorten en materialen.

Eigenschappen

Onze specialisten plaatsen verschillende soorten veranda’s. Het onderscheid zit vooral in de materiaalsoorten. Een veranda bestaat uit een frame, oftewel de dragende balken, en de dakbedekking. Het frame kan gemaakt worden van hout, aluminium of kunststof. Hiervan zijn hout en PVC relatief. Maar deze materialen vereisen ook het meeste onderhoud.

Naar aluminium hoeft je nauwelijks om te kijken, daarnaast geeft het jouw tuin een moderne uitstraling. Of ga je liever voor het warme en authentieke gevoel van hout? Wij informeren je graag over de verschillende soorten veranda’s.

houten-veranda

Offertes

Mogelijkheden veranda’s

Wanneer je op zoek gaat naar de mogelijkheden van een uitbouw, kom je veel verschillende varianten tegen. Dit betekent dat je ook de keuze hebt uit een aantal soorten materialen, zoals kunststof (waaronder flexibele soorten zoals PVC), hout en aluminium:

  • Hout

  Geeft een warme uitstraling aan jouw woning. Deze soorten veranda’s zijn wel intensiever in het onderhoud. Controleer één á twee keer per jaar de staat van het hout en of het materiaal aan een nieuwe beschermende laag toe is. Zo voorkom je houtrot.

  • Kunststof

  Met kunststof ben je weinig tijd kwijt aan het onderhoud. Maak het frame eens per jaar schoon met lauw water en mild reinigingsmiddel. Dit materiaal is een van de soorten die levenslang meegaan. Kunststof is verkrijgbaar in elke kleur en met een hout of metaal look. Het dak van de veranda kan van hetzelfde materiaal gemaakt worden, maar we richten deze ook wel eens in met glazen panelen. Op deze manier valt er meer licht binnen in de veranda’s en voelt de uitbouw meer ruimtelijk aan. Overweeg bij een glazen dak om extra zonnewering aan te schaffen. Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.

  • Aluminium

  Houd je van een moderne inrichting? Dan is een aluminium veranda voor jou de beste keus. Naast de strakke look is aluminium zeer stevig, het materiaal gaat jaren mee en is, net als bij kunststof, een van de onderhoudsarme soorten.

  Wil je liever een mix van de verschillende materialen? Onze specialisten plaatsen ook veranda’s van een combinatie van bovenstaande soorten, zoals hout met aluminium. De uitbouw kunnen wij verder altijd uitbreiden met verschillende extra’s, waaronder vloeren, (elektrische) zonnewering of schuifwanden.

 • Maatwerk voor alle soorten

  Veranda’s hoeven niet per se te bestaan uit een houten overkapping met sierlijke hekwerken. Er zijn nog veel meer verschillende soorten beschikbaar. Een veranda is niet iets dat uit het magazijn komt en je binnen een paar seconden aan je huis klikt. Alle soorten veranda’s stemmen wij af op jouw wensen en eisen en beschikbare budget.

  Wil je bijvoorbeeld een houten aanbouw aan de achterkant van jouw woning? Of ga je liever voor een glazen variant rondom je hoekwoning? Al onze veranda’s zijn maatwerk, jouw wensen zijn hierbij leidend. Neem dus contact met ons op voor een afspraak om jouw wensen te bespreken, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

  voorkant-veranda