Voordelen van een veranda

Er zitten vele voordelen aan het plaatsen van een veranda of terrasoverkapping. Wij sommen ze graag voor je op.

Zoek de verschillen

Een veranda heeft voordelen ten opzichte van normale zonnewering, maar ook ten opzichte van een serre. Serres en veranda’s worden nog wel eens door elkaar gehaald. In België wordt een serre zelfs een veranda genoemd. Wij hebben het over een veranda als we een overkapping voor het terras bedoelen. Met een serre bedoelen we een terras dat helemaal afgesloten kan worden en dus echt een deel van het huis is.

Serre

Een serre geeft om die reden veel extra kosten. Ten eerste moet een serre goed geïsoleerd worden, terwijl een veranda gewoon een overdekt gedeelte van de tuin is. Een veranda is dus vele malen goedkoper, terwijl vooral in de zomer het comfort nog groter is. De veranda is de perfecte plaats om met wisselvallig weer te barbecueën. Een regenbuitje kan jou en jouw gasten niet meer deren.

Zonwering

Ten opzichte van zonwering heeft een veranda een groot maar cruciaal voordeel. Een veranda werkt niet alleen tegen zon, maar ook tegen regen. Een zonnescherm is niet bestand tegen water en moet dus worden ingeklapt als het regent. Een veranda staat vast en biedt ook bij regen bescherming aan jou en jouw terrasmeubels.

Een veranda verhoogt tot slot de verkoopwaarde van je huis, wat het een goede investering maakt. Wil je meer weten of ben je al overtuigd? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Offertes